UnikPris.dk

tirsdag den 1. november 2011

Ris ala mande

I lørdags spiste mig og Mikkel flæskesteg, og derfor besluttede jeg mig for, at jeg langt om længe skulle lære at lave Ris ala mande. Hvor svært kan det egentlig være?

Faktisk er det ikke spor svært, og min smagte ligesom min kære mors. Måske var det netop fordi jeg fik min inspiration fra hendes opskrift? Dog lavede jeg den med få ændringer..

Du skal bruge:
- En klat risengrød (ca. 650 gr. Færdig grød)
- 125 gr. Mandler (smuttede og hakkede)
- Ca. 3,5 dl fløde
- 2 Spsk. Sukker
- 1 Vaniljestang
- 2 Tsk. Vaniljesukker
- Kirsebærsovs (varmes i en gryde før servering)

Lig mandlerne i noget der kan tåle kogene vand. Kog vand, og hæld dem over mandlerne så de alle sammen er dækkede.
Lad mandlerne ligge i vandet i 2-4 min.
Hæld så noget koldt vand oveni, så du kan tage mandlerne op.

Begynd at smutte dem med fingrene.

Og bliv ved ind til de alle sammen ser sådan her ud ;-)

Hak mandlerne (dog ikke for små), men gem en enkel hel mandel (hvis der da er en mandelgave).

Kom de hakkede mandler i risengrød og vend dem rundt i grøden.

Tag en vaniljestang og kom kornene ned i fløden, sammen med 2 spsk sukker, og 2 tsk vaniljesukker.
Pisk ind til det bliver til dejlig flødeskum.

Kom så flødeskummen i risengrøden, og bland det hele sammen med en ske.

Sæt Ris ala manden på køl et par timer, og varm så kirsebærsovsen op og kom hen over "grøden".

Den smager fantastisk, hvis jeg selv skal sige det! Haps :-)

.. Sofie

Deltag i min give away, der løber helt til d.15 November. Tryk her!

2 kommentarer:

Morgenmads muffin med banan og granola uden sukker

Dette indlæg er sponsoreret! Den perfekte start på dagen, til madpakken, aften snacken, mellemmåltid eller den sunde søde tand. Jeg har ...