UnikPris.dk

onsdag den 8. januar 2014

Tapas - små lune og kolde retter

Tapas bestående af dadler med bacon, oksekødsboller i tomatsauce, ovn kartofler i paprika og timian, hjemmerørt chilimayonnaise, hjemmebagt grov & hvedemels brød, parmaskinke, tomatsalat, brie, port salut, grønne oliven, lakseroulade, pate, carpaccio med ost og oksespegepølse.Her ses den fulde anretning som den blev serveret for gæsterne.

Nu til opskrifterne - 4 personer

Dadler med bacon
Tag 12 dadler og fjern stenene forsigtigt. Rul herefter en halv skive bacon om, og kom enten retten i ovnen 15-20 min. ved 200 c. eller kom dem på panden, til baconen er sprød.

Kartofler i timian og paprika
Tag cirka 1 kilo kartofler og skræl dem. Kom dem i en frysepose, og tilsæt krydderier efter smag og behag. Tilføj olie og ryst posten.
Lad det gerne stå på køl længe - Jeg lavede mine dagen før de skulle spises.
Kartoflerne kommes på en bageplade og der drysses salt på.
Giv dem 200 C 35-45 minutter.

Laksereoulade
Tag to-tre tortillias og smør dem med et jævnt lag philadelphia eller anden naturel flødeost. Skyl en stor håndfuld friske spinatblade og kom dem ud over tortilliaerne. Kom cirka 50-75 gr. laks i hver tortillia. Rul dem. Kom film/staniol godt rundt om dem, og lad dem stå i køleskabet et par timer.
Skær dem derefter ud i skiver (se evt. billedet).

Oksekødsboller
Tag 450 gr. oksekød, 1 æg, 2 spsk mel, et lille løg og to fed hvidløg.
Kom paprika, timian, salt og peber i efter smag og behag.
Form farsen til små "frikadeller" og kom dem på panden med lidt smør. Lad dem simrer til de er gennemstegte ved middel varme. Husk at vende dem, så de ikke brænder på.
Tilføj så en dåse flåede tomater og lad retten stå ved lav varme i 1-2 timer. Tomatsaucen vil langsomt trænge ind i kødbollerne, og det giver en meget lækker smag.

Tomatsalat
Du skal bruge 4-5 store tomater, nogle salattern (gerne dem man selv skære ud), 2 løg og lidt olie.
Skær tomaterne i skiver, kom løg og salattern ovenpå og hæld en lille smule olie ud over.


Tilbehør: Hjemmelavet chilimayonnaise og grønne oliven. Opskriften på mayo fandt jeg lige her.

Chilimayonnaise
Find en middel størrelse skål og kom 1 dl mayonnaise og 1 dl cremefraiche i. Derefter tilsættes 1 tsk chilipulver, 1 finthakket eller presset fed hvidløg, 1 tsk paprika, 3 spsk (heinz) ketchup, salt og peber.
Rør det hele godt sammen og kom mayonnaisen på køl et par timer.


Resten af maden er købt som pålæg i kvickly, netto og fakta :-)
Et godt råd fra en madelsker til mine kære læsere. Prøv det. Mmm! Jeg kan stadig smage det.

Hvis du er på januarslankekur er tapas også en mulighed i en slankeudgave. Faktisk synes jeg at de mange små retter (hvis man udlader smør, olie osv) fungere rigtig godt i en sund hverdag. Det vigtigste er selvfølgelig at man ikke spiser særlig meget af det hvide brød, og evt. tilsætter flere grøntsager. Lakseroulade med light philadelphia og godt med spinat, kan bestemt spises, oliven, tomatsalat, oksekødsboller, parma osv.

Jeg bagte selv grov flutes og almindelige hvedeflutes med timian. Desværre fik jeg ikke taget billeder af brødet, og jeg vil derfor vente med at dele opskriften til en anden god gang.

Idag er det onsdag, jeg har fri og har pt. været i fitness og ellers bare hygget hjemme med kaffe og stearinlys. Håber i andre har en lige så dejlig dag.

.. Sofie

2 kommentarer:

  1. Ser virkelig lækkert ud - og tak for opskrifter. Den chili Mayo skal jeg prøve at lave til næste gang vi får fx hj. Burgere tror jeg :)

    SvarSlet
  2. Tak og selv tak Trine :)
    Jeg kan klart anbefale mayo'en. Den smagte rigtig godt sammen med kartoflerne og som dyppelse. Jeg er vild med den, og skal selv lave den mange gange i fremtiden. Rart at du kan bruge opskriften også :)

    SvarSlet

Cremet pasta med mørbrad ala Filo

Pasta med cremefine, mornay sovs, ærter, champignon, mørbrad, løg og hvidløg Det her er en af mine absolut favoritter, da jeg jo er et va...