Retten er inspireret af Louise, se her. Dog med visse ændringer.
Her kommer min version, 4 personer.
Du skal bruge:
600 gr. Kartofler
450 gr. Hakket oksekød
Et løg
En dåse hele tomater i tomatsaft eller flåede tomater
En stor dåse tomatpure
En lille dåse majs
2 Store gulerødder
En pose revet ost
225 gr. Fromage fraiche
Timian, salt og peber
Skræl kartoflerne, og kog dem i 5 min. I let saltet vand.
I mens skrælles gulerødderne og rives, og løget hakkes.
Tænd ovnen på 225 C varmluft.
Kom løg i en gryde, og brun dem. Tilføj så oksekødet, og når det er brunet igennem kommes flåede tomater, majs, gulerødder og tomatpure i. Smag retten til med krydderier.
Lig kartoflerne i lidt koldt vand, og skær dem i skiver.
Kom kødblandingen i et ildfast fad, og lig kartoffelskiverne ovenpå.
Smør fromage fraiche ud over.
Drys med revet ost.
Kom retten i ovnen i 20 min.
Og så er den klar til servering.
Her ses aftens tallerken - En dejlig velsmagende ret, med en fin næringsværdig :-)
.. Sofie
Uhm det ser lækkert ud!!
SvarSletLidt moderne shepherds pie agtigt.. :)
/Lise
Tak :-) det smagte også dejligt.
SvarSlet