onsdag den 23. november 2011

Oksekød med kartoffellåg, gulerødder og revet ost

Her kommer så dagens aftensmad, hakket oksekød med kartoffellåg.

Retten er inspireret af Louise, se her. Dog med visse ændringer.

Her kommer min version, 4 personer.
Du skal bruge:
600 gr. Kartofler
450 gr. Hakket oksekød
Et løg
En dåse hele tomater i tomatsaft eller flåede tomater
En stor dåse tomatpure
En lille dåse majs
2 Store gulerødder
En pose revet ost
225 gr. Fromage fraiche
Timian, salt og peber

Skræl kartoflerne, og kog dem i 5 min. I let saltet vand.
I mens skrælles gulerødderne og rives, og løget hakkes.
Tænd ovnen på 225 C varmluft.
Kom løg i en gryde, og brun dem. Tilføj så oksekødet, og når det er brunet igennem kommes flåede tomater, majs, gulerødder og tomatpure i. Smag retten til med krydderier.
Lig kartoflerne i lidt koldt vand, og skær dem i skiver.

Kom kødblandingen i et ildfast fad, og lig kartoffelskiverne ovenpå.

Smør fromage fraiche ud over.

Drys med revet ost.

Kom retten i ovnen i 20 min.
Og så er den klar til servering.

Her ses aftens tallerken - En dejlig velsmagende ret, med en fin næringsværdig :-)

.. Sofie

2 kommentarer:

  1. Uhm det ser lækkert ud!!
    Lidt moderne shepherds pie agtigt.. :)
    /Lise

    SvarSlet
  2. Tak :-) det smagte også dejligt.

    SvarSlet

De bedste sommer smoothies

Smoothies med forskellig frugt blendet med isterninger og frosne jordbær Denne smoothies består af 5 store isterninger, 5 frosne jordbæ...