lørdag den 21. december 2013

D.21 december: At være sygeplejerske når det er jul

Sygeplejerske og helligdage

D.21 december: Filosliv julekalender


Jeg elsker mit arbejde og jeg kan ikke se mig selv lavet andet end netop det. Jeg ser mit job som en kæmpe del af min identitet, og jeg er stolt af min profession.
Bagsiden af medaljen er helt klart vagterne og arbejdsforholdende.
Jeg elsker at have weekendfri, fredags slik, lørdags byture, x-factor, disney sjov, weekend stemningen i landet. På mit gamle job startede jeg med at arbejde hver anden weekend.
På mit nuværende job hedder det hver tredje weekend, med en 12 timers vagt. Det er bestemt til at leve med. Trods at vi kan bytte kollegaer i mellem, er det ikke særlig nemt. Det betyder at jeg er gået glip af utallige familiefødselsdage, julefrokoster, påskefrokoster, veninders fester osv.

Nu hvor julen er her og alle snakker om ferie, bliver det meget synligt hvad man må opgive for at være sygeplejerske. Det er jo ren logik, og jeg vidste det selvfølgelig godt den gang jeg traf mit studievalg.
Jeg bliver dog alligevel lidt trist til mode, ved tanken om at der er mange familiemedlemmer jeg ikke får set denne jul. Jeg er i vagt til familiejulefrokosten igen i år. Øv øv med dobbelt øv på.

Min oprindelige vagtplan hed fri d.24 december, 11.30-23.30 d.25 december og 12-20 d.26 december. Nu har jeg også byttet vagt så jeg skal arbejde d.27 kl.12-30. Det var den jul.

Hvert år kommer den samme frygt: kan jeg holde jul med min familie i år.

Glædelig jul og dejlig ferie til jer alle. En varm tanke til alle de sygeplejersker der passer de syge d.24 december, i stedet for at være hos familien <3

.. Sofie

2 kommentarer:

 1. Puha, ja kender det alt for godt ;-( Jeg har heldigvis "kun" dagvagt d. 24/12 - men hvor ville jeg ønske, at jeg kunne nyde hele dagen sammen med min 16 måneder gamle søn og mand istedet. Det må blive en anden gang.
  Glædelig jul
  mvh TildeMad

  SvarSlet
 2. Det kan jeg godt forstå. Det må være endnu hårdere når man har børn. Jeg håber du får en hyggelig dagvagt trods alt, og en rigtig god juleaften :-)
  Mvh. Sofie

  SvarSlet

Jeg skal sælge mit smukke hjem

Det er med sorg i sjælen at jeg skal sælge min lejlighed i Søborg/Buddinge! Jeg har boet her siden starten af 2013, da jeg var en...