torsdag den 2. februar 2012

Mysteriet om Pernille

Bogen kaldt mysteriet om Pernille handler om en ung pige på blot 14 år, der bliver fundet hængt i et lagen af sine forældre Sankt Hans aften 2006.

Jeg er ikke boganmelder, men jeg må alligevel nævne denne bog. Ser i, jeg læste historien om pernille i diverse medier for mange år siden.
Da bogen blev udgivet købte jeg den straks. Jeg læste den på lidt under 24 timer - Det skal lige siges at jeg er hurtig læser, og den er så spændende at den er umulig at ligge fra sig.

Handlingen tager udgangspunkt i omstændighederne omkring Pernille Oldenborg Linds død. Den er skrevet af Ellen Stampe, og omhandler særligt Annelise Linds (Pernilles mor), kamp for svar på hvad der skete den aften Pernille døde. Der er mange ubesvarede spørgsmål i sagen.

Sankt Hans aften er Pernille glad. Pernille skal på arbejde på et pizzaria, hvor hendes veninde også arbejder. Da der ikke er særlig travlt denne aften, får en af pigerne lov til at gå tidligt hjem og det bliver Pernille.
Hun køber en mascara i Matas og møder en veninde.

Da hun kommer hjem tænder hun computeren, og skriver med en ven på msn. Hun sms'er også med en fyr, der gerne vil mødes med hende.
Hun går i bad, gør sig i stand og åbner en cola som hun kun drikker halvdelen af. Hun er alene hjemme, forældrene er hos nogle venner.

Da forældrene kommer hjem undrer de sig over at alt huset er helt mørkt, Pernille slukker normalt aldrig lyset. Da faren kommer ind i entreen hvor trappen til første sal er, tænder han lyset og mødes af synet af Pernille der sidder på gelænderet, med et lagen om halsen. Han råber "hvad har du gang i?"
Hun er død, og Annelise skriger af smerte og frygt.

Politiet siger selvmord og dette "stempel" følger med til retsmedicinerne.

Familien tror ikke på at det er selvmord særlig længe, da de begynder at finde flere og flere uforklarlige ting.
Blandt andet undrer de sig over at Pernilles fod støttede på trappen. Hvordan kunne hun blive hængt på denne måde?
Hvorfor er alle Pernilles arto beskeder blevet slettet samme dag?
Hvorfor er der en ung fyr der skriver til Pernilles mobil dagen efter hendes død, hvor han giver udtryk for at han aldrig har mødt hende, men ville ønske han havde?
Hvorfor er vinduet i et af rummene ovenpå åbent? Det plejer det aldrig at være.
Hvorfor er der intet afskedsbrev?
Hvorfor virkede Pernille glad?
Hvorfor hørte naboen Christian, en pige stemme råde "nej, lad være" fra huset?
Hvorfor fortæller Pernilles veninder usandheder da de bliver afhørt?
Hvorfor har Pernille ikke mærker efter lagnet?
Hvorfor har Pernille blå mærker?
Hvorfor er der et fingeraftryk på det åbne vindue?

Dette er blot få af de spørgsmål familien stod tilbage med.
Systemet har hid til kun troet på selvmord, eller været bange for at tabe ansigt. Ingen af familiens forsøg på at få svar, har været støttet. Nærmere det modsatte.
Sagen blev genåbnet sidste år, men der er stadig ikke noget gennembrud som er kendt for offentlighed på nuværende tidspunkt.

Jeg tror at Pernille blev myrdet, og jeg tror at der er flere der ved noget om, hvad der skete den aften der ikke tør stå frem.


Dette var blot et indlæg om en tragedie, der har optaget mig meget. Bogen kan virkelig anbefales!

.. Sofie

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Åbent hus søndag d.3 Februar

Kære bloggere :-) Kom og se min dejlige lejlighed søndag d.3 Februar kl.15.30-16. Jeg sælger min skønne lejlighed i Buddinge. Her vil du ...