UnikPris.dk

onsdag den 8. februar 2012

Brændte mandler

Julen varer lige til påske.. Eller nej, måske ikke helt. De fleste danskere er trætte af julen inden det bliver December.
Alligevel vil jeg dele min aller sidste juleopskrift, som egentlig blev lavet til Filos julekalender 2011, men som desværre aldrig blev fuldendt.


Dejligt smager de jo, og jeg ser intet galt i at spise brændte mandler i resten af de kolde vintermåneder.

Opskriften er simpel:
En pose mandler (200 gr.)
2 dl sukker
2 dl vand

Vand, sukker og mandler kommes på en pande og der skrues op på højeste blus. Sukkermassen koges ind mens der røres flittigt.



På et tidspunkt begynder sukkermassen at smuldrer og på dette tidspunkt skal der hele tiden røres rundt. Bliv ved til mandlerne er karameliserede.
Du vil pludselig høre "knæk" lyde, og det betyder at mandlerne er færdige.
Kom dem på et stykke bagepapir og lad dem køle af, inden du skiller dem ad.

.. Sofie

2 kommentarer:

  1. uhm nu fik jeg helt lyst til brændte mandler. hehe ..

    SvarSlet
  2. De smager også bare skønt :-)

    SvarSlet

Den absolut bedste vin fra Californien

Jeg er ikke ekspert i vin, men jeg elsker at drikke det alligevel. Nu har jeg fundet min absolut favorit vin. Jeg kender endda "ikke vi...