lørdag den 29. oktober 2011

Flæskesteg med det hele (næsten da..)

I aften stod den på flæskesteg, brun sovs, kartofler, agurkesalat og lunet rødkål.

Der mangler bare brun kartofler! Et stykke and havde selvfølgelig også fuldendt julemiddagen.

Prøv at gæt hvad desserten lyder på?
Hjemmelavet ris ala mande, kakao med vaniljeflødeskum. MUMS!
Opskriften kommer i morgen.

Juletallerknerne er endda fundet frem, og ligeledes stearinlysene og en enkel juledug - Bare for stemningens skyld :-)

Flæskesteg (afhængig af størrelse). Vores flæskesteg var en af de mindre, da vi kun er to personer.
Tænd ovnen på 200 C. Varmluft ovn.
Gnid flæskestegens overside med groft salt.
Kom et fad med vand nederst i ovnen, og flæskestegen i midten af ovnen. Giv stegen 1 time.
Fyld vand i fadet efterhånden som det fordufter, således at der hele tiden er vand i.
Giv flæskestegen yderligere 30 min. Ved fuld varme.

I mens koges kartofler, og rødkålen lunes.

Brug væden fra flæskestegen til at lave en dejlig flæskestegssovs.

Dæk eventuelt et julebord og tænd lidt lys - Det skaber en helt speciel hygge på den kolde tid.


God lørdag aften til alle!

.. Sofie

2 kommentarer:

  1. Årh hvor hyggeligt med julemad før jul - ser rigtig lækkert ud! :)

    SvarSlet
  2. Det var også rigtig hyggeligt :-) og dejligt smagte det! Det kan godt anbefales at tage lidt forskud på julen ;)

    SvarSlet

Avocado med rejesalat, mums

Avocado med rejesalat.. Du skal bruge: 1 a vocado 2 håndfulde  r ejer 2 tsk m ayonnaise 2 tsk c reme fraiche 1 pift c i...