mandag den 24. oktober 2011

Madplan uge 43

Madplanen for sidste uge, gik overhoved ikke efter planen. Sådan er det desværre tit, og denne uges madplan bliver også en anelse uinspirerende. Mikkel skal nemlig arbejde over til kl.21 mandag og onsdag, og Tirsdag har han planer om aftenen. Derfor gider jeg ikke at lave noget særligt til mig selv.. Jeg er jo i gang med at skrive min bachelor opgave, og derfor er det heller ikke hver dag, at jeg kan tage mig sammen til at lave det helt store måltid.

Jeg har forsøgt at skabe lidt hygge med min vinter dug og stearinlys..

Her kommer så madplanen:
Mandag: Spagetti alla carbonara
Tirsdag: Risengrød
Onsdag: Rugbrød med diverse pålæg
Torsdag: Kartoffel porre hønsekøds suppe
Fredag: Rester
Lørdag: Flæskesteg med det hele
Søndag: Flæskestegssandwich

God mandag!

.. Sofie

søndag den 23. oktober 2011

Boller til overnattende gæster

Fredag til lørdag sov min storebror her. Jeg elsker at bage og skabe hygge fra morgenstunden af. De fleste boller tager dog sin tid pga. Hævningen, og dermed er gæsterne næsten ved at omkomme af sult før de serveres - I hvert fald hvis man har gæster der er meget sultne om morgen. Herunder skal det også siges at min bror er nødt til at sove i stuen, som har et åbent køkken - dermed kan jeg ikke stå tidligt op og gøre bollerne klar, uden at eventuelle gæster vågner af mit larm.
Derfor denne løsning = Langtidshævede boller, som laves dagen før og sættes på køl.
Jeg har lavet disse boller mange gange før, men det er vidst på tide at opskriften skrives igen, til nytilkomne læsere.

Ingredienser:
- 13 gr. gær
- 300 gr. hvedemel
- 75 gr. havregryn
- 0,5 spsk honning
- 0,25 spsk salt
- 3,5 dl vand

Rør gæren ud i vandet, tilsæt salt, honning, havregryn. Rør hvedemelet i dejen lidt efter lidt, og rør til dejen er glat. Dæk til med hviskestykke eller staniol, og sæt dejen i køleskabet natten over.
Næste morgen tages dejen ud af køleskabet, og dejen sættes i små klatter på en plade med bagepapir. Brug 2 skeer, ikke hænderne. Der bliver ca. 9 Boller.
Pensl bollerne med vand.
Lad bollerne efterhæve mens ovnen forvarmes til 220 C eller ved varmluftovn 200 C.
Bollerne bages midt i ovnen 18-20 min.

.. Sofie

lørdag den 22. oktober 2011

Chokolade småkage figurer

Så fik jeg afprøvet Amo - Den store julebagebog. Det blev den nemme chokolade dej, til at lave figurer med.
Udstikkede pyntede jule- chokoladesmåkager.

Opskriften er som sagt fra Amo's store julebagebog, og kommer her:

Choko-dej:
200 gr. Hvedemel
100 gr. Smør eller margarine
125 gr. Flormelis
3 spsk kakao
25 gr. Finthakkede mandler
2 Æg (1 til dejen og 1 til pensling)

Tag en stor skål.
Smuldrer smørret ned i melet. Tilsæt flormelis, kakao, mandler og ælt dejen sammen med ægget.
Stilles på køl 1 times tid.

Rul dejen ud i 2-3 mm tykkelse, og stik dem ud med udstiksforme.
Tag et æg og pisk det. Pensl småkagerne med det.

Bagetid: Ca 7 min. Midt i ovnen. 200 C almindelig ovn, og 180 C varmluftovn.
Mine småkager fik 9 min. Før de var sprøde og gode :)

Mens kagerne er i ovnen, kan pynten passende findes frem. Her er det kun fantasien der sætter grænser.
Jeg brugte: Hvide og lyse chokoladehjerter, sølvkugler, guldstøv, rød gele, pensler, sukkerhjerter, 3 slags andre krymmel, færdigkøbt glasur (rød, lyserød, lilla, sølv, hvid, grøn, blå, gul) icing i rød/hvid og en i helt grøn og småkagepapir.

Lad kagerne køle af i 10-15 min. Og gå så i gang med at pynte dem.

Mine småkager kom i en julesmåkage dåse.

Jeg har lige købt dette småkage "glas"/beholder, som jeg er helt vild med. Den må komme i brug næste gang jeg bager :)

Anmeldelse:
Kagerne er rigtig gode. De smager nøjagtige lige som de skal - De er dog, ret svære at arbejde med i udstiksfasen. Måske havde jeg ikke æltet dejen nok, eller også kan det være mangel på erfaring, men det krævede en del tålmodighed.. Og nye forsøg!
Bortset fra det - Er dejen jo helt vildt nemt at lave, og det bliver helt sikkert ikke sidste gang jeg bager disse småkager - Hvis ikke denne jul, så den næste.
Kagerne lander (pga. Den dejlige smag og sprødheden) på et fint 5 tal ud af 6.

I December måned er mit mål at lave en julekalender for jer læsere. Lidt jul hver dag. Den skal indeholde alt lige fra juleopskrifter, til julepynts fif, anmeldelser af julegodter osv.
Nu må det godt snart blive jul! :-)

.. Sofie

fredag den 21. oktober 2011

I morgen skal der bages

Jeg købte Amo's - den store julebagebog for et par dage siden, og selvom jeg ikke har prøvet den, så elsker jeg den allerede! Masser inspiration, nemme opskrifter og klassiske julegodter (kager, småkager, konfekt, cupcakes osv.)


Det er alt for tidligt at gå i gang med den store omgang julebag, men en lille smagsprøve er jo ikke af vejen. Kvickly har allerede det helt store udvalg, af julens dejlige småkager og slik. Jeg elsker alle julens smage, men jeg vil hellere selv lave det, end købe det.

Derfor kaster jeg mig, i morgen ud i en småkage opskrift. Det bliver enten vanilje småkager eller chokolade. De skal formes med mine juleforme, og pyntes med glasur og julekugler.
IHHH hvor jeg glæder mig :-)
Se resultatet i morgen.

God fredag aften alle sammen.
Jeg skal i metro, med min storebror og kæreste. Mon ikke der falder lidt mad/kageudstyr/guf/marcipan osv.. I indkøbskurven? ;)

.. Sofie

torsdag den 20. oktober 2011

Typisk start på dagen

Jeg spiser næsten det samme til morgenmad hver evig eneste dag, med meget små variationer. Valget falder for det meste på yoghurt med enten frugt, müsli, cornflakes, mandler eller blot rørt op med en klat fromage fraiche.
I weekenderne derimod spiser jeg oftest hjemmebagte boller. Den samme bolleopskrift hver gang, men jeg bliver simpelthen ikke træt af dem!

I morges blev det derfor: Cheasy vanilje yoghurt med vindruer og ISIS müsli. Jeg spiser netop dette måltid fordi det holder mig mæt, jeg får på denne måde proteiner, calcium, frugt (og dermed vitaminer) og müslien giver mig nogle fibre.



Hvad spiser i til morgenmad???

.. Sofie

mandag den 17. oktober 2011

Madplan uge 42

Her kommer så ugens madplan, som er lidt præget af at julen nærmer sig (selvom jeg godt ved, at der endnu er laaaang tid til - ifølge de fleste).

Mandag: Hjemmelavede kylling burgere
Tirsdag: Spejlæg og braskartofler
Onsdag: Chili con carne
Torsdag: Rester
Fredag: Risengrød og nisseøl
Lørdag: Flæskesteg med det hele (rødkål, kartofler, brun sovs, agurkesalat)
Søndag: Rester i form af Flæskestegssandwich

Her til aften har jeg lavet dejen til disse skønne langtidshævede boller:
Se opskriften her.
I morgen kommer min bachelor gruppe (vi er tre der skriver sammen), og så skal der jo hygges lidt om dem.

.. Sofie

søndag den 16. oktober 2011

Forskud på julen

Igår aftes hyggede mig og Mikkel hjemme med varm kakao, flødeskum og æbleskiver. Det er ikke jul endnu, men derfor er det vel ikke for tidligt at tage lidt forskud på julens goder.

Dejlig varm kakao.

Det er ikke det samme uden flødeskum.

Æbleskiver, hindbær marmelade og flormelis. Mmmm!

Hvad er dine favorit julelækkerier? Og har du også allerede nydt lidt julegodter? :)

Jeg er nu for alvor tilbage fra Ghana, og glæder mig til igen at blive rigtig aktiv på bloggen :)

.. Sofie

Avocado med rejesalat, mums

Avocado med rejesalat.. Du skal bruge: 1 a vocado 2 håndfulde  r ejer 2 tsk m ayonnaise 2 tsk c reme fraiche 1 pift c i...