lørdag den 14. januar 2017

Gullasch med kartoffelmos - vinter favorit

Sund og lækker gullasch med oksekød, gulerødder, løg, champignon serveret med kartoffelmos


Jeg elsker simrerretter om vinteren, gør alle vi danskere ikke det? :-)

Idag bestod det af en af de aller aller bedste og i skal selvfølgelig ikke snydes for opskriften.

Du skal bruge:
- 3 løg
- 2 spsk letta (en spsk til stegning og en spiseske til kartoffelmosen)
- 350 gr. champignon
- 600 gr. oksekød i tern
- 1 pose kartofler
- 1 okseboulion
- 2 milda cremefine (0,5 liter)
- 1 spsk mel
- 1 dl vand
- 3 gulerødder
- mælk
- 1 dåse hakkede tomater
- paprika, chili, salt og peber



Fremgangsmåde:
Kom kødet i en gryde sammen med letta og brun det igennem.
Krydder med lidt chili, paprika, salt og peber.
Tilføj  hakkede løg og skiveskårede champignon, til det også er brunet.
Kom derefter gulerødder i skiver i retten.
Hakkede tomater tilsættes, lad retten små simrer ved lave grader i minimum 1 time, gerne længere.

I mellemtiden kan kartoflerne ordnes, skrælles og koges.
Mos kartoflerne, bland lidt mælk og en spsk letta i til mosen har den rette konsistens, husk salt.

Varm nu gryderetten godt op og tilsæt okseboullion, milda og meljævningen (1 spsk mel + 1 dl vand).
Lad det koge under omrøring i minimum 5 minutter.

Jeg giver retten 5 ud af 5 mulige stjerner. Jeg er helt vild med det! Skal man være lidt snasket og usund vil cocktailpølser passe fantastisk i retten.

Velbekommen :-)

Rigtig god lørdag fra en meget træt sygeplejerske, der var lidt træt af at vækkeuret ringede kl.5.30 imorges.

.. Filo

2 kommentarer:

  1. Det er længe siden jeg har fået lavet en god gryderet - simremad er noget af det bedste jeg ved :-) Må prøve denne opskrift!!

    SvarSlet
  2. Den kan i hvert fald godt anbefales :-) dejligt hvis du kan bruge opskriften.

    SvarSlet

Avocado med rejesalat, mums

Avocado med rejesalat.. Du skal bruge: 1 a vocado 2 håndfulde  r ejer 2 tsk m ayonnaise 2 tsk c reme fraiche 1 pift c i...