lørdag den 17. marts 2012

Langtidshævede grovboller

Langtidshævede nemme grovboller med speltmel, hvedemel, solsikkekerner, ruggryn og hørfrø ...


Opskriften fandt jeg lige her hos Nanna :) jeg har dog ændret lidt i den.

Du skal bruge:
25 gr. gær
4,5 dl vand
2 spsk olie
0,5 spsk salt
75 gr. solsikkekerner
30 gr. hørfrø
50 gr. ruggryn
200 gr. speltmel (du kan selv vælge om det skal være fuldkorns speltmel. Jeg brugte almindeligt)
125 gr. groft rugmel
125 gr. hvedemel

Opløs gæren i vandet med en ske eller et piskeris. Tilsæt salt, olie, hørfrø og ruggryn.
De forskellige typer mel tilsættes og der røres rundt til en ensformig dej.

Sæt dejen i køleskabet natten over dækket med husholdningsfilm eller staniol.

Brug 2 skeer til at klatte bollerne ud på en bageplade beklædt med bagepapir.
Varm ovnen til 200 C varmluft, og giv bollerne 15-20 min.

Tak for en fantastisk opskrift til Nanna. De skal bages igen og igen :)

.. Sofie

4 kommentarer:

  1. Hvor mange boller får man ca. ud af den portion dej?

    SvarSlet
  2. 8-12 Afhængig af hvor store du vælger at lave dem :)

    SvarSlet
  3. Hej sofie. Det er en rigtig god blog du har. Jeg synes det er nogle lækre billeder og gode opskrifter. jeg vil prøve at lave disse boller. tak for god inspirration.

    SvarSlet
  4. Hej Samantha :)
    Mange tak, det betyder meget for mig.
    Jeg håber det gik godt med at bage bollerne.

    SvarSlet

Avocado med rejesalat, mums

Avocado med rejesalat.. Du skal bruge: 1 a vocado 2 håndfulde  r ejer 2 tsk m ayonnaise 2 tsk c reme fraiche 1 pift c i...