onsdag den 6. juni 2012

Kold avocadosuppe med rejer og hjemmebagt brød

Kold avocado suppe med persille, citron, cremefine, rejer og hjemmebagt brød


Opskriften er lånt fra Gyldendals lille kogebog - 250 retter til hverdag og fest.
Der er dog ændret lidt i opskriften, blandt andet i målene og fremgangsmåden.

Du skal bruge:
- Avocado, 2 store eller 4 små
- Citronsaft, 1 tsk
- Cremefine 2,5 dl
- Rejer, ca 100 gr.
- Persille, 1 spsk
- Grøntsagsbouillon, 5 dl
- Salt og Peber
Evt. Hjemmebagt brød. Se opskriften lige her.

Fremgangsmåde:
Kog bouillonen og lad den køle helt af. Kom den evt. I køleskabet.
Udhul avocadoerne og mos dem med en gaffel.
Blend avocado med suppen, cremefine, citronsaft, hakket persille og smag til med salt og peber.
Kom rejerne i suppen.
Spis brødet til mens det er lunt.


Det smager dejligt og så er jeg jo kæmpe fan af sundhedsværdien i denne ret. Jaaa, der er en del fedt men på den bedst tænkelige måde.
Retten kan også fungere som en let frokost eller som en forret.

Jeg er netop blevet ekstra motiveret til at spise sundt efter jeg fik taget nogle blodprøver i søndags. De viste nemlig at jeg har masser jern og en fuldstændig normal blodprocent. Det er noget særligt for mig, for begge dele plejer at ligge lavt. Og det betyder at jeg er træt og uoplagt. Dermed ingen "dårlige" undskyldninger for at være energiforladt. Herligt.
Bortset fra det, var alle mine blodprøver så flotte og det viser jo at jeg gør et eller andet rigtigt :)
Nu kommer jeg nok til at lyde lidt som en sundhedsfanatiker, men det er jeg ikke. Jeg er et kage svin, en mad elsker og en vaskeægte livsnyder :-)

.. Sofie

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Populære indlæg

Sidevisninger i alt