Risengrød med kanel uden sukker og en smørklat
D.4 december: Filosliv julekalender
Det er en selvfølge (i min verden) at der skal spises risengrød i december. Uanset kur eller ej. Det betyder at jeg for år tilbage, begyndte at spise min risengrød med kanel (i stedet for kanelsukker). Det er ikke det samme, men der er virkelig mange kalorier at spare.
Her ses min risengrød med en klat letta minarine (igen et alternativ til almindelig smør).
Du skal bruge:
- 3 dl vand
- 180 gr. grødris
- 1 liter letmælk
- 0,25 spsk salt
- Kanel (evt. sukker?)
- Smør
- Evt. nisseøl/hvidtøl :-)
- En tykbundet gryde
Fremgangsmåde:
Bring vand og ris i kog. Kog risene i 2 minutter ved jævn varme og under omrøring.
Tilsæt så mælken og bring det hele i kog. Det skal koges under omrøring ved svag varme i yderligere 10 minutter. Kom låg på gryden og lad den koge i 25-30 minutter. Rør rundt i grøden ofte.
Tilsæt salten.
Server med ønsket tilbehør :-)
Glædelig 4. december.
.. Sofie
Ingen kommentarer:
Send en kommentar