Jeg elsker simrerretter om vinteren, gør alle vi danskere ikke det? :-)
Idag bestod det af en af de aller aller bedste og i skal selvfølgelig ikke snydes for opskriften.
Du skal bruge:
- 3 løg
- 2 spsk letta (en spsk til stegning og en spiseske til kartoffelmosen)
- 350 gr. champignon
- 600 gr. oksekød i tern
- 1 pose kartofler
- 1 okseboulion
- 2 milda cremefine (0,5 liter)
- 1 spsk mel
- 1 dl vand
- 3 gulerødder
- mælk
- 1 dåse hakkede tomater
- paprika, chili, salt og peber
Fremgangsmåde:
Kom kødet i en gryde sammen med letta og brun det igennem.
Krydder med lidt chili, paprika, salt og peber.
Tilføj hakkede løg og skiveskårede champignon, til det også er brunet.
Kom derefter gulerødder i skiver i retten.
Hakkede tomater tilsættes, lad retten små simrer ved lave grader i minimum 1 time, gerne længere.
I mellemtiden kan kartoflerne ordnes, skrælles og koges.
Mos kartoflerne, bland lidt mælk og en spsk letta i til mosen har den rette konsistens, husk salt.
Varm nu gryderetten godt op og tilsæt okseboullion, milda og meljævningen (1 spsk mel + 1 dl vand).
Lad det koge under omrøring i minimum 5 minutter.
Jeg giver retten 5 ud af 5 mulige stjerner. Jeg er helt vild med det! Skal man være lidt snasket og usund vil cocktailpølser passe fantastisk i retten.
Velbekommen :-)
Rigtig god lørdag fra en meget træt sygeplejerske, der var lidt træt af at vækkeuret ringede kl.5.30 imorges.
.. Filo
Det er længe siden jeg har fået lavet en god gryderet - simremad er noget af det bedste jeg ved :-) Må prøve denne opskrift!!
SvarSletDen kan i hvert fald godt anbefales :-) dejligt hvis du kan bruge opskriften.
SvarSlet