mandag den 31. oktober 2011

Min første give away

Jeg har længe gerne ville lave en give away, og her kommer den så:


Altså:
En bog med opskrifter på muffins og småkager

Små søde sukker bamser til at pynte kager/cupcakes eller andet med..

Et lille piskeris, en opbevaringsæske og en snemands nougat chokolade.
Lidt men godt.. :-)

Reglerne er simple:
1. Stemme: Skriv en kommentar om det du glæder dig aller mest til ved julen.
2. Stemmer: Skriv en kommentar + fast læser
3. Stemmer: Kommentar + fast læser + link til min give away på din blog

Vinderen vil blive trukket d.13 November.

.. Sofie

Madplan uge 44

Så har jeg fået lavet en madplan for ugen, som er lidt kedelig da Mikkel hverken spiser hjemme mandag eller tirsdag, og lørdag skal jeg til julefrokost, hvilket betyder tømmermænd = Købe mad søndag.

Mandag: Lun burgerbolle med philadelphia og mørbrad stykker
Tirsdag: Risengrød
Onsdag: Cremet spagetti kødsovs
Torsdag: Rester
Fredag: Madpandekager med kylling, grønt og dressing
Lørdag: Jeg skal til julefrokost hvor menuen lyder på SUSHI :-)
Søndag: Risengrød? Sandwich? Sushi?

Idag har jeg STOR shoppet:
Det meste er julegaver, ting til hjemmet, pakkegaver til min veninde, men der gemmer sig også en hemmelighed!
Hvis du er nysgerrig, så må du desværre vente lidt endnu.. Måske pynter jeg på min aller første giveaway :-)

.. Sofie

søndag den 30. oktober 2011

Flæskestegssandwich

Resterne fra flæskestegen igår (se her), blev her til aften lavet om til en dejlig flæskestegssandwich.


Flæskesteg, miracle whip, kæmpe burgerboller, agurkesalat og rødkål er det eneste du skal bruge til en klassisk flæskestegssandwich.

Undskyld de dårlige billeder. Belysningen i lejligheden er enten for skarp eller for svag.

Jeg skal nok ligge ris ala mande opskriften ind, snarest muligt - senest i starten af næste uge.

.. Sofie

lørdag den 29. oktober 2011

Flæskesteg med det hele (næsten da..)

I aften stod den på flæskesteg, brun sovs, kartofler, agurkesalat og lunet rødkål.

Der mangler bare brun kartofler! Et stykke and havde selvfølgelig også fuldendt julemiddagen.

Prøv at gæt hvad desserten lyder på?
Hjemmelavet ris ala mande, kakao med vaniljeflødeskum. MUMS!
Opskriften kommer i morgen.

Juletallerknerne er endda fundet frem, og ligeledes stearinlysene og en enkel juledug - Bare for stemningens skyld :-)

Flæskesteg (afhængig af størrelse). Vores flæskesteg var en af de mindre, da vi kun er to personer.
Tænd ovnen på 200 C. Varmluft ovn.
Gnid flæskestegens overside med groft salt.
Kom et fad med vand nederst i ovnen, og flæskestegen i midten af ovnen. Giv stegen 1 time.
Fyld vand i fadet efterhånden som det fordufter, således at der hele tiden er vand i.
Giv flæskestegen yderligere 30 min. Ved fuld varme.

I mens koges kartofler, og rødkålen lunes.

Brug væden fra flæskestegen til at lave en dejlig flæskestegssovs.

Dæk eventuelt et julebord og tænd lidt lys - Det skaber en helt speciel hygge på den kolde tid.


God lørdag aften til alle!

.. Sofie

fredag den 28. oktober 2011

Iskold hindbær yoghurt

En gammel kending på min side for jer der har fulgt den i lang tid.


Det er min sunde dessert, mit mellemmåltid på hjemmedage, men også min morgenmad i ny og næ.

Alt du skal bruge er:
125 gr. Frosne hindbær
250 gr. Fromage fraiche
- Evt. Sukker eller sødemiddel

Kom det hele op i en blender, og giv det fuld styrke til alle hindbærene er "forsvundet".


Så kommer det til at se sådan her ud:

Kom det op i en tallerken, og server straks.
Det er en dessert fyldt med proteiner og frugt. Den mætter og den smager dejligt.
Dog foretrækker nogle at hindbærene fryses op inden, eller at yoghurten laves med friske bær. Prøv dig frem :-)

God weekend!

.. Sofie

torsdag den 27. oktober 2011

Hønsekødssuppe med porre, kartofler og flutes

I aften serverede jeg denne skønne suppe for mig og Mikkel. Ingredienserne er få, prisen er billig men den smager dejligt!!

Du skal bruge (til 3-4 personer):
- 600 gr. Kartofler
- 400 gr. Hønsekød (kan købes på frost i kvickly og føtex)
- 3 Porre
- 3 Hønse suppeterninger
- 1,5 Liter vand
- Salt og peber
- Hjemmebagt flues, tryk HER eller købe flutes

Tænd ovnen (til flutes)
Kog kartoflerne med lidt salt i 10-15 min.
Lig kartoflerne i lidt koldt vand, og skær dem i mundrette skiver (skræl dem eventuelt først)
Bring en stor gryde vand i kog, og tilføj suppeterningerne.
Skær porrene i små stykker, og kom dem i gryden når suppen koger.
Tilføj straks hønsekødet, kartofler, salt og peber.
Lad det koge under lidt omrøring i 5 min.


Vi var så heldige at have et flutes tilbage fra da jeg lavede laks, avocado og flutes. Opskriften jeg benytter giver 3 flutes, og de kan sagtens fryses. Det smagte næsten lige så skønt, som da det var nybagt.

Endnu heldigere var det, at der er rester til i morgen, så det betyder at jeg blot skal varme det op i morgen. Skønt!!

.. Sofie

onsdag den 26. oktober 2011

Den nemmeste snyde løsning

Tja.. Hvad er der at sige! Billedet taler vidst lidt for sig selv..

Menuen hed risengrød med nisseøl her til aften.
Det her er de sørgelige rester. Snyde færdigkøbt risengrød.
Dog vil jeg sige til mit forsvar, at det smager præcis som det skal! Og jeg er jo travl med min bachelor opgave i disse dage.
Det skal være risengrøden fra netto. Det er den bedste efter min mening :-)
Så hvis du en dag har brug for en nem løsning, så kan den sagtens anbefales.

God onsdag aften!

.. Sofie

mandag den 24. oktober 2011

Æggesalat på fromage fraiche

Idag spiste jeg en dejlig simpel frokost. Rugbrød med æggesalat.
Jeg har valgt at erstatte mayonnaisen med fromage fraiche. Dog havde jeg intet spændende grønt i huset, så vildt spændtene blev det ikke. Se evt. Her - Der lavede jeg den med små tomater delt på midten.

Jeg brugte:
- 20 gr. Fromage fraiche
- 2 æg
- En halv tsk karry
- Salt og peber

Kom æggene i en gryde, og dæk dem helt til med vand. Når æggene begynder at koge skal de have 6-7 minutter. På den måde er de helt hårdkogte - Hæld koldt vand i gryden, og stil den i håndvasken. Lad dem stå et par minutter, og pil så æggene.
Mos dem med en gaffel, tilføj fromage fraiche, karry, salt og peber.
Velbekommen :)

Denne her ret er til dig, der gerne vil skære mayonnaisen fra. Æggesalat er og bliver bedst med mayonnaise, men vil man spare på kalorierne, er dette et rigtig godt alternativ.

.. Sofie

Madplan uge 43

Madplanen for sidste uge, gik overhoved ikke efter planen. Sådan er det desværre tit, og denne uges madplan bliver også en anelse uinspirerende. Mikkel skal nemlig arbejde over til kl.21 mandag og onsdag, og Tirsdag har han planer om aftenen. Derfor gider jeg ikke at lave noget særligt til mig selv.. Jeg er jo i gang med at skrive min bachelor opgave, og derfor er det heller ikke hver dag, at jeg kan tage mig sammen til at lave det helt store måltid.

Jeg har forsøgt at skabe lidt hygge med min vinter dug og stearinlys..

Her kommer så madplanen:
Mandag: Spagetti alla carbonara
Tirsdag: Risengrød
Onsdag: Rugbrød med diverse pålæg
Torsdag: Kartoffel porre hønsekøds suppe
Fredag: Rester
Lørdag: Flæskesteg med det hele
Søndag: Flæskestegssandwich

God mandag!

.. Sofie

søndag den 23. oktober 2011

Boller til overnattende gæster

Fredag til lørdag sov min storebror her. Jeg elsker at bage og skabe hygge fra morgenstunden af. De fleste boller tager dog sin tid pga. Hævningen, og dermed er gæsterne næsten ved at omkomme af sult før de serveres - I hvert fald hvis man har gæster der er meget sultne om morgen. Herunder skal det også siges at min bror er nødt til at sove i stuen, som har et åbent køkken - dermed kan jeg ikke stå tidligt op og gøre bollerne klar, uden at eventuelle gæster vågner af mit larm.
Derfor denne løsning = Langtidshævede boller, som laves dagen før og sættes på køl.
Jeg har lavet disse boller mange gange før, men det er vidst på tide at opskriften skrives igen, til nytilkomne læsere.

Ingredienser:
- 13 gr. gær
- 300 gr. hvedemel
- 75 gr. havregryn
- 0,5 spsk honning
- 0,25 spsk salt
- 3,5 dl vand

Rør gæren ud i vandet, tilsæt salt, honning, havregryn. Rør hvedemelet i dejen lidt efter lidt, og rør til dejen er glat. Dæk til med hviskestykke eller staniol, og sæt dejen i køleskabet natten over.
Næste morgen tages dejen ud af køleskabet, og dejen sættes i små klatter på en plade med bagepapir. Brug 2 skeer, ikke hænderne. Der bliver ca. 9 Boller.
Pensl bollerne med vand.
Lad bollerne efterhæve mens ovnen forvarmes til 220 C eller ved varmluftovn 200 C.
Bollerne bages midt i ovnen 18-20 min.

.. Sofie

lørdag den 22. oktober 2011

Chokolade småkage figurer

Så fik jeg afprøvet Amo - Den store julebagebog. Det blev den nemme chokolade dej, til at lave figurer med.
Udstikkede pyntede jule- chokoladesmåkager.

Opskriften er som sagt fra Amo's store julebagebog, og kommer her:

Choko-dej:
200 gr. Hvedemel
100 gr. Smør eller margarine
125 gr. Flormelis
3 spsk kakao
25 gr. Finthakkede mandler
2 Æg (1 til dejen og 1 til pensling)

Tag en stor skål.
Smuldrer smørret ned i melet. Tilsæt flormelis, kakao, mandler og ælt dejen sammen med ægget.
Stilles på køl 1 times tid.

Rul dejen ud i 2-3 mm tykkelse, og stik dem ud med udstiksforme.
Tag et æg og pisk det. Pensl småkagerne med det.

Bagetid: Ca 7 min. Midt i ovnen. 200 C almindelig ovn, og 180 C varmluftovn.
Mine småkager fik 9 min. Før de var sprøde og gode :)

Mens kagerne er i ovnen, kan pynten passende findes frem. Her er det kun fantasien der sætter grænser.
Jeg brugte: Hvide og lyse chokoladehjerter, sølvkugler, guldstøv, rød gele, pensler, sukkerhjerter, 3 slags andre krymmel, færdigkøbt glasur (rød, lyserød, lilla, sølv, hvid, grøn, blå, gul) icing i rød/hvid og en i helt grøn og småkagepapir.

Lad kagerne køle af i 10-15 min. Og gå så i gang med at pynte dem.

Mine småkager kom i en julesmåkage dåse.

Jeg har lige købt dette småkage "glas"/beholder, som jeg er helt vild med. Den må komme i brug næste gang jeg bager :)

Anmeldelse:
Kagerne er rigtig gode. De smager nøjagtige lige som de skal - De er dog, ret svære at arbejde med i udstiksfasen. Måske havde jeg ikke æltet dejen nok, eller også kan det være mangel på erfaring, men det krævede en del tålmodighed.. Og nye forsøg!
Bortset fra det - Er dejen jo helt vildt nemt at lave, og det bliver helt sikkert ikke sidste gang jeg bager disse småkager - Hvis ikke denne jul, så den næste.
Kagerne lander (pga. Den dejlige smag og sprødheden) på et fint 5 tal ud af 6.

I December måned er mit mål at lave en julekalender for jer læsere. Lidt jul hver dag. Den skal indeholde alt lige fra juleopskrifter, til julepynts fif, anmeldelser af julegodter osv.
Nu må det godt snart blive jul! :-)

.. Sofie

fredag den 21. oktober 2011

I morgen skal der bages

Jeg købte Amo's - den store julebagebog for et par dage siden, og selvom jeg ikke har prøvet den, så elsker jeg den allerede! Masser inspiration, nemme opskrifter og klassiske julegodter (kager, småkager, konfekt, cupcakes osv.)


Det er alt for tidligt at gå i gang med den store omgang julebag, men en lille smagsprøve er jo ikke af vejen. Kvickly har allerede det helt store udvalg, af julens dejlige småkager og slik. Jeg elsker alle julens smage, men jeg vil hellere selv lave det, end købe det.

Derfor kaster jeg mig, i morgen ud i en småkage opskrift. Det bliver enten vanilje småkager eller chokolade. De skal formes med mine juleforme, og pyntes med glasur og julekugler.
IHHH hvor jeg glæder mig :-)
Se resultatet i morgen.

God fredag aften alle sammen.
Jeg skal i metro, med min storebror og kæreste. Mon ikke der falder lidt mad/kageudstyr/guf/marcipan osv.. I indkøbskurven? ;)

.. Sofie

torsdag den 20. oktober 2011

Typisk start på dagen

Jeg spiser næsten det samme til morgenmad hver evig eneste dag, med meget små variationer. Valget falder for det meste på yoghurt med enten frugt, müsli, cornflakes, mandler eller blot rørt op med en klat fromage fraiche.
I weekenderne derimod spiser jeg oftest hjemmebagte boller. Den samme bolleopskrift hver gang, men jeg bliver simpelthen ikke træt af dem!

I morges blev det derfor: Cheasy vanilje yoghurt med vindruer og ISIS müsli. Jeg spiser netop dette måltid fordi det holder mig mæt, jeg får på denne måde proteiner, calcium, frugt (og dermed vitaminer) og müslien giver mig nogle fibre.



Hvad spiser i til morgenmad???

.. Sofie

mandag den 17. oktober 2011

Madplan uge 42

Her kommer så ugens madplan, som er lidt præget af at julen nærmer sig (selvom jeg godt ved, at der endnu er laaaang tid til - ifølge de fleste).

Mandag: Hjemmelavede kylling burgere
Tirsdag: Spejlæg og braskartofler
Onsdag: Chili con carne
Torsdag: Rester
Fredag: Risengrød og nisseøl
Lørdag: Flæskesteg med det hele (rødkål, kartofler, brun sovs, agurkesalat)
Søndag: Rester i form af Flæskestegssandwich

Her til aften har jeg lavet dejen til disse skønne langtidshævede boller:
Se opskriften her.
I morgen kommer min bachelor gruppe (vi er tre der skriver sammen), og så skal der jo hygges lidt om dem.

.. Sofie

søndag den 16. oktober 2011

Forskud på julen

Igår aftes hyggede mig og Mikkel hjemme med varm kakao, flødeskum og æbleskiver. Det er ikke jul endnu, men derfor er det vel ikke for tidligt at tage lidt forskud på julens goder.

Dejlig varm kakao.

Det er ikke det samme uden flødeskum.

Æbleskiver, hindbær marmelade og flormelis. Mmmm!

Hvad er dine favorit julelækkerier? Og har du også allerede nydt lidt julegodter? :)

Jeg er nu for alvor tilbage fra Ghana, og glæder mig til igen at blive rigtig aktiv på bloggen :)

.. Sofie

Avocado med rejesalat, mums

Avocado med rejesalat.. Du skal bruge: 1 a vocado 2 håndfulde  r ejer 2 tsk m ayonnaise 2 tsk c reme fraiche 1 pift c i...